Dioptrijska stakla

 

Naša ponuda dioptrijskih stakala se sastoji od stakala domaće proizvodnje, GrossOptic, i nemačkog Zeissa. Da bismo pronašli najbolje rešenje za Vaš vid, pripremili smo širok program dioptrijskih stakala koja odgovaraju na sve Vaše potrebe.

 

dioptrijska-stakla
dioptrijska-stakla

U ponudu monofokalnih stakala spadaju stakla sa zaštitnim slojem protiv grebanja, stakla sa antirefleksnim  zaštitnim slojevima, stakla sa plavim filterom za računare, stakla za vožnju, fotoosetljiva i bojena stakla.

  • Stakla sa antirefleksnim  zaštitnim slojevima možete prepoznati po zelenom odsjaju na samim staklima. Smanjuju refleksiju na staklu, tako da više svetlosti dolazi do oka, i slika postaje jasnija. U ponudi imamo Zeiss ClearView stakla po ceni od 8.500 dinara po komadu, tj. 17.000 dinara u paru i srpska hmc stakla čija je cena niža, 1.500 dinara po komadu, tj, 3.000 dinara za par stakala.
  • Stakla za računar, sa zaštitnim plavim filterom  (bluecut) su namenjena svima koji koriste savremene digitalne uređaje. Ekrani emituju štetnu plavu svetlost koja umara oči i oštećuje ih. Ova stakla potpuno blokiraju plavu svetlost čime se smanjuje i samo naprezanje očiju. U ponudi imamo Zeiss  ClearView BlueGuard stakla po ceni od 8.500 dinara po komadu, tj. 17.000 dinara u paru i srpska Blue cut stakla čija je cena niža, 3.100 dinara po komadu, tj, 6.200 dinara za par stakala.
  • Stakla namenjena za noćnu vožnju redukuju i do 90% blještavila farova, pa se zato preporučuju profesionalnim vozačima i svima onima koji žele da svoju vožnju učine što sigurnijom i prijatnijom. U ponudi imamo Zeiss Drive safe stakla po ceni od 8.500 dinara po komadu, tj. 17.000 dinara u paru, dok je srpski iDrive 3.300 dinara po komadu, tj. 6.600 dinara za oba stakla.
  • Fotoosetljiva sočiva menjaju transparentnost u zavisnosti od osvetljenja. Na svetlu tamne i ponašaju se kao sunčane naočare, dok se u zatvorenom prostoru ili pri smanjenom intenzitetu osvetljenosti vraća u prvobitno stanje. Cena srpskih fotoosetljivih stakala Sunshade je 3.500 dinara po komadu, tj. 7.000 dinara za oba stakla, a cena Transitions VIII stakala najnovije osme generacije je 7.300 dinara po komadu, ukupno 14.600 dinara.
  • Sa bojenim staklima dobijate sunčane naočare i to u vašoj dioptriji. Boju stakala sami birate, kao i posebne dorade i zaštite. Stakla mogu biti obojena homogeno, gradijentno ili sa efektom ogledala. Kao dodatna opcija, preporučuje se i dodatak polarizacionog filtera. Cene bojenih stakala se kreću od 1700 dinara po komadu, pa naviše.

Ukoliko su Vam potrebne naočare i za daljinu i blizinu, onda su bifokali i multifokali pravo rešenje za Vas.

· Bifokalna stakla sadrže dve različite dioptrije, za daljinu i blizinu. Segment za blizinu – prozor, je jasno vidljiv i skoncentrisan u donjem delu stakla. Cena bifokalnih stakala je 3300 dinara po komadu, tj. 6600 dinara za oba stakla.

Ako želite bifokale, ali vam smeta to što je segment za blizu vidljiv, imamo za vas rešenje. To su nova bifokalna stakla izrađena FreeForm tehnologijom, koja u sebi imaju dve dioptrije – za blizinu i daljinu, ali se prelaz između njih ne vidi golim okom i niko ne bi mogao da zna koja stakla nosite. Deo za blizinu je potpuno nevidljiv, što ga čini atraktivnijim. Takođe, novi dizajn je smanjio i distorziju slike, pa se dobija prirodna percepcija objekata.

 

· Za razliku od bifokala kod kojih je prelaz iz jedne dioptrije u drugu oštar, kod progresivnih (multifokalnih) sočiva, prelaz je postepen i praktično nevidljiv, jer sadrži dioptrije za sve udaljenosti. Zato su multifokali najbolji izbor za sve one koji žele da koriste jedne naočare za daljinu, rad na računaru i čitanje. Cena multifokalnih stakala je od 6500 dinara po komadu. Imamo i premium multifokalna stakla nemačkog proizvodjača ZEISS, koji trenutno imaju akciju  – Zeiss progresiv 1+1. Kupovinom jednog para Zeiss SmartLife multifokalnih stakala po redovnim cenama, dobijate drugi par potpuno besplatno. Na ovaj način možete imati dva para kvalitetnih progresivnih stakala, prozirnih i fotoosetljivih, po ceni jednog. 

Bilo da želite stakla sa samo zaštitom protiv grebanja ili stakla sa najsavremenijim antirefleksnim slojevima, mi smo tu da Vam pomognemo da izaberete najbolju opciju.