Blue cut – naočare za računar

 

Sigurno ste već čuli da se programerima (ali i svima koji provode više od 3h ispred ekrana) preporučuju Blue Cut stakla. A da li znate kakva su to stakla i kako Vam ona mogu pomoći?

Plavi zraci su deo vidljivog spektra svetlosti talasne dužine između 380-500 nm i veoma su značajni za ljudski organizam. Najveći deo plave svetlosti potiče od Sunca, međutim, postoji i veliki broj veštačkih izvora koji emituju plavo zračenje. To su LED svetla, televizori, računari, laptopovi, telefoni, tableti… Ljudsko oko je tokom dana izloženo plavom zračenju što može dovesti do zamora oka, pada koncentracije, glavobolje, zamagljenog vida, crvenih i suvih očiju…S obzirom na to da plava svetlost prodire u oko skroz do retine, može dovesti i do preranog starenja oka, degeneracije makule i na kraju do trajnog gubitka vida. Zato je dorada na oftalmološkim staklima (sa ili bez dioptrije) u vidu plavog filtera – BlueCut veoma značajna za naše oči.

Stakla sa plavim filterom

Šta je senilna degeneracija makule?

Senilna degeneracija  makule (AMD) je gubitak centralnog vida, što nije moguće korigovati dioptrijom. AMD zahvata oba oka i vremenom napreduje. Dovodi do toga da osoba ne može da čita, prepoznaje oblike i predmete. Neki od simptoma AMD-a su smanjena vidna oštrina, smanjena kontrasna osetljivost, krivljenje   slike, slabiji intenzitet boja i pojava zamagljene tačke u vidnom polju.

Blue cut filter

Kako sve više vremena provodimo ispred uređaja koji emituju plavo zračenje, neophodno je štititi oči da bismo izbegli štetne efekte koje ovo zračenje može da izazove. Zato je veoma važno koristiti stakla sa zaštitnim plavim filterom.

Blue cut je zaštitni sloj koji potpuno blokira i odbija štetnu plavu svetlost, smanjuje transmisiju za 25% u oblasti talasnih dužina 400-500 nm (vidljiva plavo-ljubičasta svetlost). Čuva Vaše zdravlje tako što propušta korisni spektar vidljivog svetla, a blokira UV i plavo-ljubičasto zračenje. Obezbeđuju potpunu UV zaštitu za oko, jer ne propuštaju zračenje talasne dužine manje od 400 nm.

Blue cut stakla se lako čiste i održavaju, brzo se odmagljuju, a višeslojne zaštite garantuju dugotrajni kvalitet.

Šta čini Blue cut stakla?

Tvrdi sloj protiv grebanja,

antirefleksni slojevi koji smanjuju refleksije,

antistatični sloj koji odbija čestice prašine,

superhidrofobni sloj koji odbija kapljice vode,

100% UV filter i

plavi filter.

 

 S obzirom da su UV i plavo-ljubičasto svetlo prisutni svuda oko nas, u zatvorenom i otvorenom prostoru, zaštita očiju se preporučuje tokom celog dana. Blue cut stakla obezbeđuju potpunu zaštitu i komfor pri svim aktivnostima. Odaberite najbolje za svoje oči i naviknite ih na vrhunski kvalitet.

Cena Blue cut stakala je, 2900 dinara po komadu, tj, 5800 dinara za par stakala.

Zakazite besplatan pregled optometriste putem fb, ig ili telefona i porucite svoja stakla za racunar.

Očekujemo Vas!

Leave a Comment