zeiss-stakla

Zeiss dioptrijska stakla – ClearView BlueGuard

Za vas koji želite samo najbolje za svoje oči, u ponudi imamo renomirana dioptrijska stakla nemačkog proizvođača Cajs sa dugogodišnjom tradicijom i istorijskim značajem– Zeiss  ClearView BlueGuard.

zeiss-blueguard
Zeiss ClearView BlueGuard dioptrijska stakla

Carl Zeiss je 1936. prvi patentirao tehniku proizvodnje dioptrijskih stakala sa antirefleksnom zaštitom.  Dve decenije kasnije, 1959. Zeiss je proizveo prvo staklo sa antirefleksnom zaštitom na svetu. Od tada počinje njihov razvoj i uspon, jer Zeiss kompanija stalno unapređuje svoju tehniku i kvalitet antirefleksnih slojeva.

Izuzetan kvalitet i dugotrajnost Zeiss stakala

Zeissova stakla su izuzetnog kvaliteta, što potvrđuje činjenica da se sva stakla proizvode sa potpunom UV zaštitom, bez obzira na cenu i vrstu stakala. Potpuno blokiraju štetno UV zračenje talasnih dužina do 400nm, štite Vaše oči i predeo oko očiju. Odlikuju ih izuzetno visoka transparentnost što omogućava nosiocu potpuno oštar vid. Otporna su na ogrebotine, prašinu, prljavštinu i vodu. Ukoliko provodite više od 3h dnevno ispred ekrana digitalnih uređaja ili pod veštačkim osvetljenjem, onda su vam potrebna zaštitna stakla koja blokiraju plavu svetlost. Sve to je uključeno u stakla koja vam i preporučujemo. To su najbolja stakla na svetu, sa najboljim zaštitnim slojevima, Zeiss ClearView BlueGuard stakla.

Najbolje od najboljeg – Zeiss ClearView BlueGuard

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, Zeiss ClearView stakla vam obezbeđuju izuzetno jasan vid od centra ka periferiji stakla. Stakla su tanja i ravnija, a oblast jasnog vida maksimalno proširena, tako da se dobija efekat panorame.

Zeiss ClearView stakla su 16% tanja i 49% ravnija u odnosu na ostala Zeiss sferična stakla. Zona jasnog vida je proširena tri puta, što je posebno korisno kod nosioca dioptrijskih stakala većih dioptrija.

 

Zeiss ClearView stakla – tanja, ravnija, sa širim vidnim poljem

Ova prvoklasna Zeiss stakla su izrađena od materijala u koji je ugrađena potpna UV zaštita i zaštita od plavog svetla – BlueGuard, što ih čini kompletnom zaštitom za vaše oči jer su dizajnirana tako da što više smanje naprezanje vaših očiju. Zaštita od plavog svetla danas je postala obavezna, jer sve više vremena provodimo ispred ekrana digitalnih uređaja koji emituju plavu svetlost štetnu za naše oči. Ovde možete da pročitate šta plavo zračenje može da učini našem vidu i očima i koliko je ono opasno. Stakla Zeiss ClearView BlueGuard pružaju 100% zaštitu od UV zračenja, kao i sunčane naočare.

 

BlueGuard zaštita u ZEISS ClearView staklima

 

Ono što razlikuje BlueGuard stakla od ostalih je to što su se plavi filteri do sad nanosili u tankom sloju preko ostalih zaštitnih slojeva, a sada je BlueGuard zaštita ugrađena u sam materijal stakla, u njegovu unutrašnjost, što ga čini dugotrajnijim i izdržljivijim. Takođe, BlueGuard zaštita smanjuje i do 50% više refleksnije na samim staklima, tako da su svi odsjaji smanjeni na minimum.

Zeiss ClearView BlueGuard dioptrijska stakla

Premium antirefleksni sloj – DuraVision Platinum

Osim plave i UV zaštite, koje su ugrađene u staklo, na Zeiss ClearView staklima su naneti i mnogi drugi korisni zaštitni slojevi koji čine Premium antirefleksni sloj – DuraVision Platinum. On je najtvrđi Zeiss zaštitni sloj koji je ikada napravljen. Za proizvodnju ovih stakala koristi se tehnologija “bombardovanje jona” kojom se gusto pakuju ultra tanki slojevi na staklu. Na taj način su stakla čvršća i mogu da izdrže veću udarnu silu. Platinum dioptrijska stakla su snažna, otporna na udarce, prljanje, prašinu. Lako se održavaju i čiste i imaju poboljšana antirefleksna svojstva. Kao i sva stakla iz Zeiss proizvodnje, i na ovim dioptrijskim staklima ćete imati ugraviran Zeiss žig, kao oznaku kvaliteta i originalnosti.

Zeiss ugravirani Z žig

 

I zato, ako tražite kvalitetna i dugotrajna dioptrijska stakla, znajte da je Zeiss pravi izbor za vas. Cena ovih stakala je 8500 dinara po komadu, tj. za par Zeissovih ClearView BlueGuard stakla izdvojićete 17.000 dinara.

 

Zakažite besplatnu proveru dioptrije i konsultacije sa optometristom, da bismo vam predložili najbolje rešenje za vaš vid.

Možete nas pozvati na broj telefona 021/3823-147 i posetiti u ulici Pap Pavla 8 u Novom Sadu.

 

zeiss clearview
zeiss clearview blueguard stakla

Leave a Comment