Zeiss dioptrijska stakla – Premijum ponuda

Za vas koji želite samo najbolje za svoje oči, u ponudi imamo renomirana dioptrijska stakla nemačkog proizvođača – Zeiss sa dugogodišnjom tradicijom i istorijskim značajem.

Carl Zeiss je 1936. prvi patentirao tehniku proizvodnje dioptrijskih stakala sa antirefleksnom zaštitom.  Dve decenije kasnije, 1959. Zeiss je proizveo prvo staklo sa antirefleksnom zaštitom na svetu. Od tada počinje njihov razvoj i uspon, jer Zeiss kompanija stalno unapređuje svoju tehniku i kvalitet antirefleksnih slojeva.

Izuzetan kvalitet i dugotrajnost

Zeissova stakla su izuzetnog kvaliteta, što potvrđuje činjenica da se sva stakla proizvode sa potpunom UV zaštitom, bez obzira na cenu i vrstu stakala. Potpuno blokiraju štetno UV zračenje talasnih dužina do 400nm, štite Vaše oči i predeo oko očiju. Odlikuju ih izuzetno visoka transparentnost što omogućava nosiocu potpuno oštar vid. Otporna su na ogrebotine, prašinu, prljavštinu i vodu.

Iz naše ponude izdvajamo najbolja stakla sa najboljim zaštitnim slojevima, a to su Dura Vision Platinum i Dura Vision Blue Protect.

1. Najbolje od najboljeg – Dura Vision Platinum Zeiss stakla

Nudimo Vam širok spektar Zeiss stakala i zaštitnih slojeva koji doprinose kvalitetu vida, a posebno izdvajamo Premium antirefleksni sloj – DuraVision Platinum. On je najtvrđi Zeiss zaštitni sloj koji je ikada napravljen. Za proizvodnju ovih stakala koristi se tehnologija “bombardovanje jona” kojom se gusto pakuju ultra tanki slojevi na staklu. Na taj način su stakla čvršća i mogu da izdrže veću udarnu silu. Platinum dioptrijska stakla su snažna, otporna na udarce, prljanje, prašinu. Lako se održavaju i čiste i imaju poboljšana antirefleksna svojstva. Za razliku od ostalih Zeissovih antirefleksnih slojeva koji imaju zeleni, DuraVision Platinum ima nežno plavi odsjaj na staklu. Plavičasti odsjaj je manje vidljiv i propušta više svetlosti do oka, što rezultira jasnijom slikom. Kao i sva stakla iz Zeiss proizvodnje, i na ovim dioptrijskim staklima ćete imati ugraviran Zeiss žig, kao oznaku kvaliteta i originalnosti.

 

Zbog drugačije tehnologije proizvodnje i boje odsjaja, DuraVision Platinum je prozirnije, lakše se čisti i blokira 20% više odbljesaka sa prednje i zadnje strane stakla u odnosu na ostale antirefleksne slojeve. I zato, ako tražite kvalitetna i dugotrajna dioptrijska stakla, znajte da je Zeiss pravi izbor za vas i njegov DuraVision Platinum antorefleksni sloj.

 

Cena ovih stakala je 5400 dinara po komadu, tj. za par Zeissovih Platinum stakala izdvojićete 10.800 dinara.

 

2. DuraVision Blue Protect najbolji izbor za korisnike digitalnih uređaja

 

Ukoliko provodite više od 3h dnevno ispred ekrana digitalnih uređaja ili pod veštačkim osvetljenjem, onda su vam potrebna zaštitna stakla sa plavim filterom. Zeiss kompanija je proizvela vrhunski zaštitni sloj – DuraVision Blue Protect, koji blokira štetno plavo zračenje. S obzirom na to da postoji korisni i štetni deo plave svetlosti, Blue Protect je pametno staklo. Ono selektivno prošta svetlost do oka, u zavisnosti od opasnosti plavog svetla. Izloženost oka plavo-ljubičastom zračenju razlikuje se u otvorenom i zatvorenom prostoru, tj. da li potiče od prirodnih ili veštačkih izvora. Prirodno plavo svetlo nam dolazi od Sunca i ono nam je korisno za održavanje dnevno-noćnog ritma.

Na staklu se potpuno reflektuje štetna plava svetlost talasnih dužina 380-455nm, a ona svetlost čija je talasna dužina veća od 460nm ima veću propustljivost.

Kako plava svetlost šteti našim očima?

Plavi zraci su deo vidljivog spektra svetlosti talasne dužine između 380-500 nm i veoma su značajni za ljudski organizam. Najveći deo plave svetlosti potiče od Sunca, međutim, postoji i veliki broj veštačkih izvora koji emituju plavo zračenje. To su LED svetla, televizori, računari, laptopovi, telefoni, tableti… Ljudsko oko je tokom dana izloženo plavom zračenju što može dovesti do zamora oka, pada koncentracije, glavobolje, zamagljenog vida, crvenih i suvih očiju…S obzirom na to da plava svetlost prodire u oko skroz do retine, može dovesti i do preranog starenja oka, degeneracije makule i na kraju do trajnog gubitka vida. Zato je dorada na oftalmološkim staklima (sa ili bez dioptrije) u vidu plavog filtera  veoma značajna za naše oči.

Cena Dura Vision Blue Protect stakala je 5900 dinara po komadu, tj. 11.800 dinara za dva stakla.

Zakažite besplatnu proveru dioptrije i konsultacije sa optometristom, da bismo vam predložili najbolje rešenje za vaš vid.

Možete nas pozvati na broj telefona 021/3823-147 .

Leave a Comment