sociva

Kontaktna sočiva

 

Za one koji vole aktivan stil života spremili smo kontaktna sočiva. Zbog toga što sve više vremena provodimo ispred digitalnih uređaja, posebna pažnja se posvećuje kako dioptrijskim staklima, tako i kontaktnim sočivima. Prilikom upotrebe telefona, računara i ostalih elektronskih uređaja smanjuje se broj treptaja što može dovesti do isušivanja kontaktnih sočiva. Kao posledica toga se može javiti zamagljen vid, naprezanje očiju, umorne oči i  poteškoće u fokusiranju.  Zato je važno koristiti proverena i kvalitetna kontaktna sočiva koja se proizvode od materijala koji sadrže visok procenat vode i visoku propustljivost kiseonika.

U ponudi imamo mesečna i dnevna, u sfernoj i toričnoj dioptriji, kao i sočiva u boji. Za više informacija o održavanju kontaktnih sočiva, možete se obratiti našem optometristi.

 

Mesečna kontaktna sočiva

Softlens 59 BAUSCH&LOMB

 

Softlens su mesečna sočiva koja Vam pružaju maksimalan komfor. Sadrže visok procenat vode 59% i otporna su na depozite. U kutijici se nalazi 6 sočiva i  cena jedne kutijice je 2600 din.

Bausch&Lomb ULTRA

 

Bausch&Lomb ULTRA su mesečna sočiva dostupna u pakovanju od 3 komada. Ova sočiva su nova generacija silikon hidrogen sočiva. Imaju najvišu propustljivost kiseonika od čak 163Dk/t i sadrže 46% vode. Tehnologijom MoistureSeal se sprečava isušivanje oka i sočiva ostaju vlažna i posle 16h nošenja. Vidna oštrina ostaje visoka i nakon celodnevne upotrebe digitalnih uređaja, sprečavaju pojavu blještavila, zamagljenja i senki u uslovima lošeg osvetljenja. Cena kutije je 2700 din.

sociva

Dnevna kontaktna sočiva

Biotrue ONEday

 

Biotrue ONEday su kontaktna sočiva inspirisana biologijom oka. Proizvedeni su od materijala nove generacije HyperGel koji kombinuje svojstva hidrogel i silikon-hidrogel materijala. Obezbeđuje visok sadržaj vode 78% i propustljivost kiseonika 42Dk/t. Sadrže istu količinu vode kao i rožnjača, što doprinosi komfornom nošenju sočiva. HD optika pruža bolju oštrinu vida u noćnim uslovima i pri smanjenom osvetljenju. Ono što izdvaja Biotrue sočiva od ostalih je UV zaštita klase II.