Kontaktna sočiva

 

Za one koji vole aktivan stil života spremili smo kontaktna sočiva. Zbog toga što sve više vremena provodimo ispred digitalnih uređaja, posebna pažnja se posvećuje kako dioptrijskim staklima, tako i kontaktnim sočivima. Prilikom upotrebe telefona, računara i ostalih elektronskih uređaja smanjuje se broj treptaja što može dovesti do isušivanja kontaktnih sočiva. Kao posledica toga se može javiti zamagljen vid, naprezanje očiju, umorne oči i  poteškoće u fokusiranju.  Zato je važno koristiti proverena i kvalitetna kontaktna sočiva koja se proizvode od materijala koji sadrže visok procenat vode i visoku propustljivost kiseonika.

U ponudi imamo mesečna i dnevna, u sfernoj i toričnoj dioptriji, kao i sočiva u boji. Za više informacija o održavanju kontaktnih sočiva, možete se obratiti našem optometristi.

 

Mesečna kontaktna sočiva

Softlens 59 BAUSCH&LOMB

 

Softlens su mesečna sočiva koja Vam pružaju maksimalan komfor. Sadrže visok procenat vode 59% i otporna su na depozite. U kutijici se nalazi 6 sočiva i  cena jedne kutijice je 2600 din.

Bausch&Lomb ULTRA

 

Bausch&Lomb ULTRA su mesečna sočiva dostupna u pakovanju od 3 komada. Ova sočiva su nova generacija silikon hidrogen sočiva. Imaju najvišu propustljivost kiseonika od čak 163Dk/t i sadrže 46% vode. Tehnologijom MoistureSeal se sprečava isušivanje oka i sočiva ostaju vlažna i posle 16h nošenja. Vidna oštrina ostaje visoka i nakon celodnevne upotrebe digitalnih uređaja, sprečavaju pojavu blještavila, zamagljenja i senki u uslovima lošeg osvetljenja. Cena kutije je 2900 din.

AIR OPTIX Aqua

 

Zbog svog unikatnog načina izrade Air Optix Aqua daje besprekorno vlaženje, otpornost na formiranje depozita, veliku snabdevenost rožnjače kiseonikom i jasan vid. Upravo to su razlozi velike popularnosti ovog sočiva. Sadržaj vode je 33%, a propustljivost kiseonika 138Dk/t. Cena kutije sa tri sočiva je 2200 din.

Dnevna kontaktna sočiva

Biotrue ONEday

 

Biotrue ONEday su kontaktna sočiva inspirisana biologijom oka. Proizvedeni su od materijala nove generacije HyperGel koji kombinuje svojstva hidrogel i silikon-hidrogel materijala. Obezbeđuje visok sadržaj vode 78% i propustljivost kiseonika 42Dk/t. Sadrže istu količinu vode kao i rožnjača, što doprinosi komfornom nošenju sočiva. HD optika pruža bolju oštrinu vida u noćnim uslovima i pri smanjenom osvetljenju. Ono što izdvaja Biotrue sočiva od ostalih je UV zaštita klase II.

Dailies

 

Zbog svog unikatnog načina izrade Dailies Aqua Comfort Plus ima besprekorno vlaženje pri svakom treptauju, tako da se 14000 puta dnevno aktivira agens za vlaženje, obezbeđujući izuzetan komfor i zdravlje oka. Sadrzi 69% vode i namenjena su početnicima u nošenju kontaktnih sočiva, osobama koje su vrlo aktivne i vezane za česta putovanja kao i dugogodišnjim nosiocima kontaktnih sočiva za vreme letnjih i zimskih odmora. Cena jedne kutije sa 30 sočiva je 2400 din.

Sočiva u boji

Air Optix COLORS

 

Air Optix Colors sočiva u boji koja „dišu“, napravljena od silikon-hidrogel materijala veoma visoke propustljivosti kiseonika. Za prirodnu promenu boje oka sa ili bez dioptrije. Jedina silikon hidrogel sočiva u boji. Ova sočiva propuštaju 6 puta više kiseonika (138Dk/t) do rožnjače u odnosu na sočiva izrađena od hidrogel materijala. Zbog toga obezbeđuju zdrave oči, bez crvenila i veoma komforno nošenje.

Dostupne boje:

Suptilne: Honey, Green, Blue, Grey i Brown,

Vibrant: Pure hasel, Gemstone green, Briliant blue i Sterling grey.