Suncane naocare 1

Sunčane naočare

 

Dugo izlaganje nevidljivim UV zracima može da dovede do prevremene katarakte, degeneracije makule i drugih oštećenja oka. Zbog toga je potrebno štititi oči tokom cele godine. Posebno je važno obratiti pažnju na zaštitu očiju kod dece, jer je rizik od oštećenja UV zračenjem kumulativne prirode. Pravu zaštitu od štetnog UV zračenja pružaju kvalitetne sunčane naočare sa 100% UVA i UVB zaštitnim filterima. UVA zračenje je najopasnije jer prolazi kroz rožnjaču do sočiva i mrežnjače i izaziva najveća oštećenja. UVB zračenje je delimično blokirano ozonskim omotačem, ali je i dalje prisutno oko nas, dok je UVC potpuno apsorbovano u atmosferi i ne stiže do Zemlje.

Pored toga što štite Vaše oči, sunčane naočare mogu da doprinesu i boljem kvalitetu vida. Naočare sa polarizacionim filterom pružaju pogled bez odbljeska, jasnije kontraste, prirodne boje i smanjeno naprezanje očiju.

Za Vas smo pripremili veliki izbor kvalitetnih i modernih sunčanih naočara sa 100% UV zaštitom i polarizacijom. Potrebno je samo da izaberete oblik koji Vam najbolje pristaje.