Dioptrijska stakla

 

Naša ponuda dioptrijskih stakala se sastoji od stakala domaće proizvodnje, GrossOptic, i nemačkog Zeissa. Da bismo pronašli najbolje rešenje za Vaš vid, pripremili smo širok program dioptrijskih stakala koja odgovaraju na sve Vaše potrebe.

dioptrijska-stakla

U ponudu monofokalnih stakala spadaju stakla sa zaštitnim slojem protiv grebanja, stakla sa antirefleksnim slojevima, stakla sa plavim filterom, stakla za vožnju, fotoosetljiva i bojena stakla.

· Stakla sa zaštitnim plavim filterom su namenjena svima koji koriste savremene uređaje čiji ekrani emituju štetni plavi deo spektra. Ova stakla potpuno blokiraju plavu svetlost čime se smanjuje i samo naprezanje očiju.

· Stakla namenjena za noćnu vožnju redukuju i do 90% blještavila farova, pa se zato preporučuju profesionalnim vozačima i svima onima koji žele da svoju vožnju učine što sigurnijom i prijatnijom.

· Fotoosetljiva sočiva menjaju transparentnost u zavisnosti od osvetljenja. Na svetlu tamne i ponašaju se kao sunčane naočare, dok se u zatvorenom prostoru ili pri smanjenom intenzitetu osvetljenosti vraća u prvobitno stanje.

· Sa bojenim staklima dobijate sunčane naočare i to u Vašoj dioptriji. Boju stakala sami birate, kao i posebne dorade i zaštite. Stakla mogu biti obojena homogeno, gradijentno ili sa efektom ogledala. Kao dodatna opcija, preporučuje se i dodatak polarizacionog filtera.

Ukoliko su Vam potrebne naočare i za daljinu i blizinu, onda su bifokali i multifokali pravo rešenje za Vas.

· Bifokalna stakla sadrže dve različite dioptrije, za daljinu i blizinu. Segment za blizinu je jasno vidljiv i skoncentrisan u donjem delu stakla.

· Za razliku od bifokala kod kojih je prelaz iz jedne dioptrije u drugu oštar, kod progresivnih (multifokalnih) sočiva, prelaz je postepen i praktično nevidljiv, jer sadrži dioptrije za sve udaljenosti. Zato su multifokali najbolji izbor za sve one koji žele da koriste jedne naočare za daljinu, rad na računaru i čitanje.

Bilo da želite stakla sa samo zaštitom protiv grebanja ili stakla sa najsavremenijim antirefleksnim slojevima, mi smo tu da Vam pomognemo da izaberete najbolju opciju.